Criolla

Spiroteket är generalagent för Criolla Organic Skincare Skandinavien

“Om mindfullness från naturens gåvor möter största möjliga omsorg i utförande, skapar det harmoniska balanserade produkter fulla av energi.”
SKÄM BORT DIN HUD MED DENNA NATURLIGA KRAFT.

Criolla Organic Skincare skapar de bästa förutsättningarna för en hälsosammare och friskare hud tack vare sina rena, naturliga och växtliga substanser.
Huden behöver vård – det är ditt största organ! Vacker och frisk hud är avgörande för ett holistiskt välbefinnande. Det speglar vårt fysiska och mentala tillstånd.
Genom milda och biologiska ingredienser, skyddas även den ömtåliga baby huden. Egenskaper hos Criolla – balanserar, lugnar huden, ger massor med fukt och näring – för en strålande och frisk hud! Criolla har visat sig mycket effektiv på all slags problematisk hud.

Varmt välkommen till Criolla Organic Skincare – en EKO organisk hudvårdsserie för ansikte och kropp till hela familjen.

Du hittar Criollas produkter i webshoppen


Filosofi

Criolla är ett familjeföretag som värnar mycket om kvalitet och naturlighet.
Criolla ingår i HIT Active Stable systemet. Detta system ger hästarna allt de behöver i en naturlig miljö.
Delar av Criollas sortiment innehåller ren ekologisk stomjölk och är gjorda enligt en gammal tradition, tillsammans med det senaste inom dermatologisk vetenskap.
Från råvara till slutprodukt är i princip handgjort och endast i mindre mängder. Den varsamma behandlingen av råvarorna bevarar till fullo deras ursprungliga egenskaper för att skapa en så bra produkt som möjligt.
Criolla Organic Skincare är BIO certifierade av Austria BIO Garantie och det är vi mycket stolta över.
Ren kvalitet & ett märkbart resultat på huden kan bara lyckas genom harmoni på alla nivåer

• Högkvalitativa råvaror
• Rättvis handel
• Mänskliga arbeten av produktionen


Historia

1991: Från dröm till verklighet. Idén till vår hästranch föddes under min ettåriga vistelse i Sydamerika.
Jag jobbade med gauchos och deras hästar på flera rancher i Argentina och Paraguay. Jag började vänja mig och uppskatta sällskapet i criollo hästar som jag då arbetade med- en mycket robust och stark hästras- som är särskilt lämplig till mjölkproduktion.
Leasing av Schluchtseehof i Grafenhausen, en traditionell gård med 26 mjölkkor i Tyskland Schwarzwald, var början på Criolla Naturkosmetik. Vårt mål var att etablera en stomjölk gård inom de närmsta 5 åren. Många utmaningar måste hanteras: kreativa koncept, nya teknologier samt en omställning till ekologiskt och ekologiskt jordbruk har genomförts framgångsrikt.

1991: Två prisbelönta Criollo ston från Sydamerika. Under sommaren frågade vi paraguayanska vänner att köpa de två prisbelönta avelsston genom auktion i Asuncion, huvudstaden i Paraguay. Vi anlitade ett professionellt transporthjälpmedel så att den ansträngande flygningen till Europa skulle bli så skonsam som möjligt för hästarna. För närvarande har vi använt dessa extremt lugna sinnade hästarna som fritidshästar.

1993: De första erfarenheterna med stoets mjölkproduktion.

1994: Bonito del Este och början av parningssäsongen.

Framgångarna kom snabbt, vår stomjölk kundbas växte stadigt. En dag satt vi över ett glas Rothhaus öl och bestämde oss för att sälja våra kor. Samma vinter flög vi till Uruguay och köpte den berömda hingsten ”Bonito del Este” och ytterligare 3 avelsston från de pengar vi fick för korna. Bonito del Este har tilldelats Grand-Campeon i Uruguay flera gånger. Denna gången flög de med Lufthansa som var en helt ny upplevelse för detta flygbolag. Criollos och besättning landade säkert i Frankfurt, varifrån de fördes till sitt nya hem i Schwarzwald.

Idag Schluchtseehof- Ett hästparadis med en 5 stjärnig certifiering för vård och skötsel av hästarna och gården.

Den 34 hektar betesmark ligger i Schwarzwald´s högre höjder på 950 m över havet, odlas och drivs enligt strikta ”Naturlands” normer och principer. Naturlands bönder arbetar enligt de högsta ekologiska normer.

De producerar högkvalitativa produkter utan att utnyttja genteknik för att skydda både miljön och konsumenten. Vid det här laget består vår hästgård av 37 hästar.

10 avelsston med sina föl är förenade med 9 inhyrda hästar av alla raser. Vi har skapat idealiska förhållanden för välbefinnandet för alla våra djur.

Hästar är ett flockdjur som vill leva tillsammans med sina kamrater gå och beta i små mängder och röra sig fritt. Vår HIT Active Stable erbjuder allt detta och mer- livet inom en flock, individuell utfodring som är datoriserat i kombination med massor av frisk luft och motion. På detta sätt blir hästarna betydligt mer avslappnande, balanserade och mycket mer lugnasinnande. Sedan 2000 har Schluchtseehof regelbundet tilldelats fem stjärnor med Laufstall Arbeitsgemeinsschaft (LAG) för att hålla hästar i en naturlig miljö. Därför är vi den högsta tilldelade stomjölk gård i Europa! Vi fäster också stor vikt vid en naturlig och ostörd utveckling av våra föl .

Fölen tillbringar sin första levnadstid tillsammans med sina mödrar på utvalda betesmarker. När de små fölen är ca 8 veckor gamla är det tid för dem att lära sig beta på egen hand. Då börjar vi mjölka. Mjölkningen pågår endast under perioden då fölen diar, ca 5 -6 månader. Vi låter naturen ha sin gång!

Bernhard Rudolf


Ekologisk certifiering

Alla jordbruksråvaror kommer från kontrollerade ekologiska produktioner. Vi använder örter som är antingen från enbart kontrollerad ekologisk produktion eller wildcrafted.
För aktiva ingredienser och dofter använder vi oss bara av naturliga eteriska oljor från kontrollerad ekologisk produktion.
Vi använder oss bara utav naturliga, oraffinerade organiska oljor.
Vår bearbetning av råvarorna utförs på ett miljömässigt och produktvänligt sätt.

De enda animaliska råvaror som vi använder är: stomjölk, bivax, lanolin, honung och propolis.

Criolla är certifierade av Austria BIO Garantie.

Helt fria från:

• Mineralolja (syntestisk mjukgörare)
• Parabener (syntetiskt framställda konserveringsmedel)
• Syntestiska parfymer/ färgämnen
• SLES/SLS (Sodium Laureth Sulphate-syntestiskt framställd avfettare)
• PEG (Polyethylene glycol- syntestiskt framställd emulgeringsmedel)
• Råvaror från NANO teknik
• Garanterar att minst 95% av jordbruks råvarorna är ekologiskt certifierade
• Animalisk råvara är bara från levande djur som hålls i en ekologisk miljö
• Råvarorna ska bearbetas i en miljövänlig atmosfär
• Inga produkter är testade på djur
• Att produkterna och råvarorna är garanterat GMO- fria (Genetisk Modifierad Organism)

Vi behandlar alla ingredienserna försiktigt och noggrant med målet av yttersta naturlighet. Genom vårt naturliga konserveringssystem garanteras en hållbarhet av produkterna . Vi använder oss av naturligt E vitamin som ett narurligt skydd mot oxidering, biologisk alkohol, eteriska oljor och potassium sorbate.

Gåvor från jorden – Hanteras varsamt

Stödjer Rättvisemärkta projekt

Kallpressad Ekologisk olivolja från Grekland – Mani, ett kooperativ av ekologiska jordbrukare.

Sheasmör från landets Untouchables, Afrikanska Savannen – Fair Trade projekt.

Örter från de Italienska Apenninerna – ett isolerat område på 800 meters höjd.

Blomdestillat från Provence – erhålls genom ångdestillation av blommor, blad och örter. Detta används i produkterna istället för vanligt vatten, kallas även för hydrosoler, förutom aloe vera juice.

Varje region har sina egna skatter och deras användning går ofta i arv i århundraden.